Tarihçe & Kuruluş| FETAV
Cumhuriyet Mah. Çarşı Cad. No:75 Fethiye / Muğla

Tarihçe & Kuruluş

Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfının temelleri 1994 yılında atıldı. Fethiye sevdalısı 103 kişinin bir araya gelerek gelecek kuşaklara doğası bozulmamış, kültürü korunmuş ve turizmde kaliteyi yakalamış örnek bir kent bırakma özlemiyle kurdukları FETÇEV , (Fethiye Turizm Kültür ve Çevre Eğitim Vakfı ) çok önemli projeler başlattı.  
  
Özverili çalışmalar sayesinde ilçemizin önemli çevre ve toplum sorunlarıyla ilgili pek çok etkinlikler düzenlendi, proje önerileri hazırlandı. 2001 yılında turizm ve tanıtım etkinliklerine biraz daha fazla katkı sağlamak üzere, Vakıf senedi değişikliğiyle yeniden yapılanıp, FETAV (Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı) adı ile yola devam kararı alındı. Bu güçlü yapı, kısa zamanda ilçemizdeki sivil toplum kuruluşlarının ve gönüllülerin katkı ve katılımlarıyla tüm ilçeyi sarmalayan, kucaklayan bir oluşum haline geldi.  

FETAV, örnek vakıf senedi, amaçları, gerçekleştirdiği projeleri ve Fethiye'nin yaşamına sağladığı katkılarıyla Fethiyelilerin Vakfı olarak hizmet vermeye devam ediyor.  
Çaışmalarımızı kısaca özetlemek istersek;Yurtiçi ve Yurt dışında katıldığımız fuarlar, Kuş Cenneti Projesi, Katı Atık Geri Kazanım Projesi, Sürdürülebilir Yaşam, Sürdürülebilir Tarım Projesi ve yerel sivil toplum kuruluşu temsilcisi sıfatıyla, ortak olarak yer aldığımız Kadyanda-Üzümlü El Dokuması Ürünlerinin Ekonomiye Kazandırılması (Fethiye Esnaf Kefalet Kooperatifi Projesi),Üreme sağlığı (Fethiye Sağlık Vakfı Projesi), AB Türkiye Kültürlerarası Diyalog Müzeler Bileşeni kapsamında, Fethiye Müzesi adına hazırlanan ve vakfımızın proje ortağı olduğu "İlluminating the Land of Light" Işıklar Ülkesinin Aydınlatılması projesi   ile Fethiye  Kültür ve Sanat Günleri, Fethiye Klasik Müzik Festivali,  Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali  gibi etkinlikleri bu bağlamda sıralayabiliriz.
 
2003 yılından bu yana Vakfımızın  Çalış’taki sulak alanla ilgili  de ciddi çalışmaları olmuş, bu çalışmaların sonucunda, 2007 yılında, Doğal Karakteri Korunacak Alan ve Doğa Parkı statüsü kazandırılmıştır. 2008 yılından bu yana da, her yıl Ekim ve Nisan aylarında kuş gözlem günleri düzenleyerek özellikle ilk ve orta öğretim çağındaki öğrencilerde, sulak alan ekosistemleri ve su kuşları konusunda farkındalık yaratılmaya çalışılmaktadır.

 Doğa Parkı Kuş Cenneti olarak  tescil edilerek ilçeye kazandırılan alanda; üniversitelerle ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte yöreye özgü kuş, deniz canlıları ve bitki türleri tespiti gerçekleşmiştir. Ayrıca; çocuklarımıza ve  gençlerimize çevre bilinci kazandırmak amacıyla eğitim çalışmaları,  temizlik kampanyaları,  Dünya Sulak Alan Günü kutlamaları gerçekleştirilmiştir.)
 
Vakfımız çatısı altında faaliyet gösteren altı farklı gönüllü grubuyla birlikte okulların her türlü gereksinimleri temin edilmekte, öğrencilere burs sağlanmakta, sokak hayvanlarının bakımı ve korunması amacıyla çalışmalar yürütülmekte ayrıca; engelli ve yardıma muhtaç çocukların sağlık sorunlarının çözümü için çaba harcanmaktadır.