İngiliz Seyahat Vakfının liderliğinde Tur Operatörleri (Thomas Cook, TUI ve Cooperative Travel) tarafından desteklenen, Fethiye Lezzeti (Fethiye’de Tarım ve Turizm İşbirliği) Projesi nde , paydaş yerel sivil toplum kuruluşu olarak yer alınmıştır. Doğal çevrenin, doğal kaynakların ve yerel kültürlerin korunmasını, yerel halkın kalkınmasını, turizmin doğal çevre üzerindeki etkisinin azaltılmasını, kısacası sürdürülebilir turizm algısının yaygınlaştırılmasını amaçlayan Fethiye Lezzeti Projesi başarıyla sürdürülmüştür.Seyahat Vakfı’nın önderliğinde yerel sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla 2009 Yılında başlatılan ve sürdürülen Fethiye Lezzeti projesi, bölge halkının yetiştirdiği yaş meyve sebzeleri Fethiye’deki otellerin kullanımına sunmuştur. Proje etkinlikleri kapsamında yerel çiftçilere sürdürülebilir ve iyi tarım uygulamaları anlatılarak daha verimli, çevre ile uyumlu üretim yapmaları amaçlanmıştır.
Yerel halkın turizmden yarar sağlaması amacı ile bölgeyi ziyaret eden turistleri civar köyleri ve yerel yaşamı keşfetmeye teşvik eden bilgilendirici kitapçıklar hazırlanmış, zanaatkârların ve üreticilerin ürünlerini sergileyip turistlere satabildikleri halk pazarları düzenlenmiştir.
Bu proje Fethiye’deki tarımsal üretim çeşitliliğini, kalitesini bölgeyi ziyaret eden turistlere başarıyla göstermiş; yerel ve kültürel değerleri ön plana çıkararak, bölgede sürdürülebilir turizmin gelişmesine katkıda bulunmuştur.
Merkezi İspanya’nın başkenti Madrid’de bulunan Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (DTÖ), “Fethiye Lezzeti Projesi”ne 2014 yılının “sivil toplum kuruluşlarında yenilikçilik” alanında büyük ödülünü verdi.
Vakfımızın içinde yer aldığı, İngiltere Seyahat Vakfı tarafından yürütülen, TUİ ve Thomas Cook gibi önemli tur operatörleri tarafından desteklenen “Fethiye Lezzeti” projesi” nin isim hakkı yürütme yetkisi, sürdürülebilirliği, imzalanan stratejik ortaklık anlaşmasıyla 2016 yılında Vakfımıza devredildi.