FETAV ‘’Senin de Hakkın Erişilebilir Turizm Projesi’’ Antalya Ulusal Zirvesi Gerçekleşti
Cumhuriyet Mah. Çarşı Cad. No:75 Fethiye / Muğla

FETAV ‘’Senin de Hakkın Erişilebilir Turizm Projesi’’ Antalya Ulusal Zirvesi Gerçekleşti

FETAV ‘’Senin de Hakkın Erişilebilir Turizm Projesi’’ Antalya Ulusal Zirvesi Gerçekleşti

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “Senin de Hakkın: Erişilebilir Turizm” Projemizin Antalya Ulusal Zirvesi çalışmalarını, 16-20 Mart 2021 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirdik.  

FETAV  (Fethiye Turizm Tanıtım Eğitim Kültür ve Çevre Vakfı) olarak, Proje ortaklarımız Şanlıurfa Omurilik Felçlileri Derneği ve Samsun Toplumsal Haklar ve Araştırmalar Derneği ile birlikte, Şubat 2020 tarihinde başlayıp, 31 Temmuz 2021 tarihinde sona erecek olan, “Senin de Hakkın: Erişilebilir Turizm” Gençlik Projesini sürdürmekteyiz.

Vakfımızın projedeki amacı başta Fethiye’deki oteller olmak üzere, erişilebilir turizmin desteklenmesi, otellerin ufak ayrıntılarla engelli bireyler için daha erişilebilir ortamlar haline dönüştürülmesidir. 

 Bu kapsamda, 04-06 Eylül 2020 tarihleri arasında Fethiye’de ve 25-28 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da yerel çalışmalarımızı gerçekleştirdik.  Projemizin son  aşamasında, Antalya’da  3 gün boyunca farklı sivil toplum kuruluşlarından uzmanlar, turizm alanında çalışan özel sektör temsilcileri, akademisyenler ve gençler birlikte “erişilebilir turizm” konusunda çalışmalar gerçekleştirdiler ve en sonunda farklı turizm alanları için erişilebilirliğin nasıl olması gerektiği konusunda çözüm önerilerini bizlere sundular.

 31 Temmuz 2021 tarihine kadar, önümüzdeki 4 aylık süre içerisinde çalışmalarımızı devam ettirerek, “Politika Belgemizi” son haline getireceğiz ve ardından hem yerelde hem de Türkiye genelinde organize edeceğimiz kampanyalarla “Erişilebilir Turizm” konusunda farkındalık geliştirmeye çalışacağız.

Projemizde bizlere destek veren, başta Antalya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Hayat EKİCİ’ye, Antalya Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Fatin ILTAR’a, TÜRSAB Engelsiz Turizm İhtisas Başkanlığı’ndan Gürkan AKUN ve Yusuf Cemal YÜKSEL’e, Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Murat TOKTAŞ’a ve Fethiye Otelciler Birliği Sekreteri Çiğdem Aksu’ya teşekkür ediyoruz.